Ornimat gevelplaten: creatief met kleur en vorm

SVK geeft met Ornimat gevelplaten alle kansen aan uw creativiteit. Natuurlijk is er een standaard kleurenwaaier bepaald, maar u kunt kiezen uit praktisch heel het RAL- en NCS-gamma.

Ornimat gevelplaten worden afgewerkt met een UV-bestendige polyurethaanverf met mat uitzicht (Standaard) of discrete metaalglinstering (Design). We zagen de platen op maat voordat ze machinaal gekleurd worden. Op die manier worden zowel de zichtzijde als de plaatranden afgewerkt met dezelfde hoogwaardige coating. Het uitzicht is daardoor uniform, een resultaat dat Ornimat onderscheidt van alle andere gevelplaten op de markt.

We nemen u graag mee langs vier recente projecten waarin Ornimat creatief en efficiënt toegepast werd.

Stemmige stroken in La Barcarolle, Stembert

La Barcarolle is een gloednieuw rusthuis voor 153 residenten in Stembert, een deelgemeente van Verviers. De belangrijkste kenmerken van het gebouw zijn energiezuinigheid, helderheid en warme kleuren.

Het bureau ALTIPLAN°architects uit Luik koos ervoor de muren van de buitenterrassen te bekleden met bruine en witte Ornimat stroken, meer bepaald RAL 8014 (sepiabruin), RAL 8007 (reebruin) en RAL 1019 (grijsbeige). Door de verticale afwisseling van de kleuren ontstaat een contrast met de buitenmuren. De uitvoering van het project was in handen van de aannemer Franki, onderdeel van de Willemen groep.

 

Fel gekleurd Kanaleneiland in Utrecht

Voor het centrumgebied Kanaleneiland in Utrecht ontwierp Roel Bosch Architecten uit Rotterdam drie woonblokken. Om afwisseling in het uitzicht van elk woonblok te brengen, koos men voor felle Ornimat kleuren: RAL 1004 (goudgeel), 2004 (zuiver oranje) en RAL 3002 (karmijnrood). Tegelijkertijd ontstond er zo eenheid in het uitzicht van de buurt.

 

Kielpolder Zuid in Hoboken kleurt hemelsblauw

Een andere visie op woonbouwen is te zien in de wijk Kielpolder Zuid in Hoboken. Het Antwerpse bureau Areal Architecten ontwierp 24 sociale woningen in opdracht van Woonhaven Antwerpen, een organisatie die huurders een goede en betaalbare woning in een aangename omgeving biedt.

Aandacht voor duurzaamheid en architectuur staan centraal: de accenten van de blauwe Ornimat platen doorbreken de eentonigheid, het geheel geeft een frisblauwe indruk. De gebruikte kleuren uit het standaardgamma zijn 53 (parelgrijs), 54 (grijs) en 77 (pastel midden blauw).

 

De Karrekol: visueel contact dankzij patrijspoorten

Toen de directie van De Karrekol, een tehuis voor hersenverlamden in Drongen, het ontwerp voor een extra gebouw te zien kreeg, viel meteen de grote blinde muur op. Dat moest anders. Het bureau De Corte & Vincent Architecten uit Gent kwam met het voorstel om in de muur patrijspoorten te verwerken: cirkelvormige raampjes op ooghoogte van de residenten die zich in een rolwagen voortbewegen.

Het resultaat van de Ornimat panelen is mooi én functioneel, want de residenten hebben oogcontact met de wereld rond het gebouw. Omgekeerd is het ook mogelijk om vanuit het hoofdgebouw van de Karrekol te zien of er beweging is in het nieuwe gebouw, dat bekleed is met Ornimat 68 (donkergrijs).

De Karrekol, Drongen (BE) met Ornimat gevelplaten

 

Ornimat: een uiterst vormvast vezelcementproduct

De Ornimat gevelplaten uit vezelcement zijn sterk en duurzaam. Ze vallen op door hun eindeloze creatieve en esthetische mogelijkheden. Weet u dat SVK ze voor elk project op maat maakt? De ontwerper kiest uit een ruim gamma kleuren en bepaalt de vorm van de platen. Daardoor is het resultaat gewoonweg uniek.

Voeg daarbij nog de voordelen van vezelcement. Het materiaal is roest- en rotvrij, heeft een gunstige brandreactie en is bestand tegen zowel uiteenlopende klimatologische omstandigheden als micro-organismen en schimmels. In de productiefase harden de Ornimat platen aan de lucht uit in droogkamers, wat hen uiterst sterk en vormvast maakt, terwijl ze nog lichtjes elastisch blijven.