“Baelskaai 12” te Oostende met SVK Gigant architectonisch sierbeton uit de steigers

Oostende gaat met de heraanleg van de Oosteroever mee met grote steden zoals Amsterdam en Hamburg. De kade wordt volledig heraangelegd en door de komst van een nieuwe jachthaven, restaurants, kunstgalerijen, … wordt de Baelskaai een nieuw bruisend stadsdeel van Oostende.

Het project is het grootste ontwikkelingsproject in jaren aan de Belgische kust. Het eerste deelproject “Baelskaai 12” omvat 49 hoogwaardige appartementen met nooit geziene ‘living outdoor’ terrassen. Enkele appartementen zijn zelfs uitgerust met een zwembad in het balkon. Ook voor de omgeving wordt dat een ware beleving. ‘s Avonds leveren de verlichte zwembaden een feeëriek gezicht. De voorbijgangers zien de zwemmers, de zwemmers zien de straat en de zee.

Het prestigieuze project is op zich een architecturaal hoogstandje waarbij heel wat engineering aan te pas kwam. Voor dit project leverde SVK Gigant elementen in wit gepolijst architectonisch sierbeton voor de gevels (zowel enkelschalige elementen als sandwich elementen) en balkonranden. Een opdracht waar SVK terecht fier op is.
De bouw van het project vordert heel vlot, op dit moment worden de steigers verwijderd en kan het iconisch gebouw tot zijn recht komen.
De oplevering van het project is voorzien in de zomer van 2016.

Architect:  Conix RDBM architecten, Antwerpen
Aannemer: MBG -  Van Wellen THV
Opdrachtgever: Versluys, Oostende
SVK Gigant architectonisch sierbeton: superwit gepolijst, WP 0 1001