SVK verovert mexico

Metrocomplex Guadalajara (Mexico) krijgt vezelcement gevel van SVK
Het nieuwe metrocomplex van Guadelajara (Mexico) zal gedeeltelijk bekleed worden met Belgische vezelcement gevelplaten van SVK. De volledige metrolijn 3 in Guadalajara is in heropbouw.  Momenteel wordt de halte Belenes afgewerkt met de zwarte Decoboard Classic gevelplaten van SVK.  

De bedoeling zal zijn om verscheidene haltes met dezelfde gevelplaat af te werken. Zodanig dat de gehele metrolijn een mooi éénvormig geheel vormt. De totale metrolijn 3 is in totaal 22 km lang. Hiervan is 17 km bovengronds met viaducten, de overige 5 km is volledig ondergronds. In totaal telt deze lijn 18 stations waarvan 13 bovengronds en 5 ondergronds.

De eerste stappen voor een langdurige distributieovereenkomst met Mexico zijn hierdoor gezet. Met de  realisatie van dit project wil SVK zijn internationale aanwezigheid op de markt verder vergroten. Eerder dit jaar startte SVK ook al een distributieovereenkomst op met een Amerikaanse partner voor de verkoop en verdeling van haar gevelplatenassortiment op de Noord-Amerikaanse markt. De eerste orders werden inmiddels reeds geproduceerd en met succes uitgeleverd.

Het assortiment vezelcement gevelplaten van SVK biedt tal van mogelijkheden op gebied van kleur, afwerking, vorm en budget. Vandaar ook de verdere groeiende internationale interesse voor dit product.