SVK wint prijs voor beste productontwikkeling

Dhr. Walter Verhaert, bestuurder-directeur SVK, mocht afgelopen maandag 6 juni 2016 de trofee voor beste productontwikkeling op de Lopec beurs 2016 te München in ontvangst nemen van dhr. Thibaud Le Séguillon, CEO van Heliatek GmbH.

De trofee is een beloning voor de maandenlange samenwerking tussen SVK en Heliatek op het gebied van het zoeken naar nieuwe toepassingen voor integratie van soepele zonnepanelen in gevels. De prestigieuze prijs werd toegekend door de ‘Printed Electronic Association’ op de internationale Elektronica beurs Lopec te München.

De nieuwe toepassing maakt het mogelijk om decoratieve gevelpanelen te gebruiken als drager van soepele zonnepanelen. De combinatie van de dunne Heliafilm en de veelzijdigheid en flexibiliteit van vezelcementplaten creëert heel wat mogelijkheden op het vlak van design, flexibiliteit en duurzame energie. De unieke productcombinatie maakt het in de toekomst mogelijk energievriendelijke gebouwen te ontwikkelen met de nodige aandacht voor vormgeving en design.

SVK en Heliatek starten binnenkort een pilootproject op in België. Het betreft een renovatie van een bestaande gevel waarbij gebruikt gemaakt zal worden van geïntegreerde zonnepanelen in een SVK Ornimat vezelcement gevelplaat. Het project wordt gerealiseerd in augustus 2016.