De Vlaamse overheid maakt bekend dat er een eenmalige premie wordt toegekend voor het vervangen van een asbestdak waar er daarnaast zonnepanelen op worden geplaatst.

Voor wie? De premie is enkel geldig voor niet-verwarmde en niet-residentiele gebouwen. Concreet komen stallen en loodsen met een golfplaten asbest dak hiervoor dus in aanmerking. Een goede reden dus om nu je oude dak te vervangen door een nieuw Neptunus vezelcement golfplaten dak van SVK De premie bedraagt 12 euro/m² met een maximum van 50% van de volledige factuur voor de verwijdering of afvoer van asbest. Img Enkele belangrijke voorwaarden Hieronder enkele belangrijke voorwaarden waaraan voldaan moet worden om aanspraak te kunnen maken op de premie.

De premie is enkel geldig wanneer er een offerte voor asbestverwijdering en asbestafvoer ondertekend is, en waarvan er minstens een voorschotfactuur is betaald tussen 1/1/2022 en 31/12/2022.

Daarnaast moeten de nieuwe zonnepanelen tegen uiterlijk 31 december 2024 geplaatst en aangemeld zijn bij Fluvius.

De nieuwe zonnepanelen moeten minstens 10% van het volledig gesaneerde dak bedekken.

De premie kan in specifieke gevallen gecombineerd worden met de premie voor zonnepanelen op niet-woongebouwen in 2022. Hier wel met een maximum van 1500 euro en afzonderlijk aan te vragen bij Fluvius.

Img Waarom een golfplaten zonnedak van SVK? De Neptunus golfplaten van SVK zijn de sterkste op de markt. Ideaal dus om zonnepanelen op te voorzien. Lees meer in onze FAQ hoe je correct zonnepanelen op onze golfplaten installeert. Vele plaatsers geven bovendien toe dat ze zich enkel veilig durven voortbewegen op een golfplaten dak van SVK. Waarom? Iedere plaat wordt afzonderlijk onder hoge druk dubbelgeperst. Daarnaast hebben ze een licht gewafelde anti-slipstructuur en polypropyleen-verstevigingsbandjes. De SVK golfplaten zijn beschikbaar met voorgegroefde of afgeschuinde hoeken. De voorgegroefde hoeken kunnen makkelijk worden afgebroken zonder dat er enig stof vrijkomt. Een makkelijke en snelle plaatsing wordt hiermee gegarandeerd. Daarnaast bieden ze een oplossing tegen condensvocht in stallen. De damp-open poriënstructuur neemt waterdamp op uit de binnenruimte en geeft die geleidelijk weer af aan de buitenlucht. Bovendien dempen ze sterk het lawaai van hevige regen of hagel. Overtuigd? Vraag nu uw offerte aan bij een plaatser in de buurt en profiteer mee van de eenmalige premie die de Vlaamse overheid u aanbiedt. Img Hoe en waar kan ik die premie aanvragen? De premie kan vanaf 1 april 2022 tot en met 31 maart 2023 aangevraagd worden via de website van Fluvius. U voegt bij het aanvraagformulier een bewijs van ondertekende offerte of ondertekende bestelbon en een voorschotfactuur van minstens 10% voor de asbestverwijdering en -afvoer, beide gedateerd in 2022. Nadat de asbestverwijdering en -afvoer is voltooid en de zonnepanelen werden geplaatst, kunt u de premie-aanvraag vervolledigen, uiterlijk op 31 maart 2025.

Toch nog vragen over deze premie? Bekijk dan de infowebsite van onze Vlaamse overheid.