Leuvense studenten krijgen vezelcement wand
29 maart 2018
Inspiratie

Vezel­ce­ment wand bij Leu­ven­se studenten

SVK bouwt een vezelcement muur tijdens de projectweek van de Leuvense architectuurstudenten. Jaarlijks organiseert de studentenvereniging Existenz een labo projectweek in de loop van de maand maart. Dit jaar gaat deze door in het voormalige dentale laboratorium van Uni-dent in Leuven.

Vezelcement wall

Studenten krijgen vezelcement wand 1

De SVK vezelcement wall staat in één van de demoruimtes opgesteld. Bedoeling is dat de studenten gedurende de week de hele wand bekrijten met allerlei creatieve ideeën en ontwerpen. Zodanig dat de muur als het ware tot leven komt.

Interactief klankbord dankzij vezelcement muur 1 1

Interactief klankbord

Hierbij is het voornamelijk het doel dat vezelcement gevelplaten op een experimentele en creatieve manier worden voorgesteld. De vraag van de studenten was specifiek om een interactieve muur te hebben, waar woord, wederwoord en ontwerp een klankbord hebben. Het resultaat hiervan kan je op deze pagina ontdekken.

Puur vezelcement

De muur omvat onbewerkte en ongecoate vezelcement platen. Het pure & meest natuurlijke vezelcement materiaal. Gezien de specifieke vraag was om de muur te bekrijten is er voor dit type plaat gekozen. Een opgeschuurde Puro Plus gevelplaat zou namelijk te glad zijn om te kunnen krijten.

Laboweek

Tijdens de Existenz labo projectweek zijn er een hele week architectuurworkshops en activiteiten georganiseerd door de studenten zelf. Bij de activiteiten zijn onder meer een quiz, een barbecue, volksdansen, etc. Naast de activiteiten kan je er ook een lekker hapje eten en drinken in het Existenz café.

Unieke locaties in Leuven

Iedere jaar opnieuw wordt er gezocht naar een unieke locatie in het Leuvense. Een locatie die volledig mag worden ingericht door de studenten zelf. Dit jaar is het voormalige dentale laboratorium van Uni-dent in het oude Sint-Pietersziekenhuis aan de beurt. Vroeger werden hier de implantaten en tandprotheses ontwikkeld. Nog één keer mag dit gebouw schitteren en fungeren als een praktijkruimte.

Rea­li­sa­ties — get inspired

Svk nijmegen 21

Nijmegen, Nederland, Puro Plus

puro plus
Svk asse 13 lr

Asse, België, Puro plus

puro plus
Svk bornem 12 web

Weert, België, Puro Plus

puro plus
Svk charleroi 12 web

Charleroi, België, Puro plus

puro plus
Svk Rotterdam Cooltoren 22 web

Rotterdam, Nederland, Ornimat EST03 Cream

ornimat
OVER SVK

Praat met een expert

Hebt u nog specifieke vragen waarop u niet meteen een antwoord vindt? U kan steeds vrijblijvend contact opnemen met ons technisch team. Ze adviseren u graag omtrent specificaties, plaatsing en kleurgebruik van onze producten.